ZÁSILKY EXPEDUJEME I NA SLOVENSKO!

Kreativní nápady na adventní kalendář pro děti

Adventní kalendář pro děti

Co vložit do látkového adventního kalendáře ? Jak vytvořit adventní kalendář ZDARMA ? Nebo kde stáhnout úkoly do adventního kalendáře ? 

Vše se dozvíte v našem článku níže..

 

adventní kalendář 1

Proč vytvořit dětem adventní kalendář a jak na to?

Adventní kalendář je skvělým způsobem, jak zpříjemnit dětem čekání na Vánoce a zároveň je zapojit do příprav. Historie adventních kalendářů sahá až do 19. století, kdy byly poprvé používány jako způsob, jak odpočítávat dny do Vánoc. Dnes jsou oblíbeným prvkem, který přináší radost nejen dětem, ale i rodičům.

adventní kalendář 3 

Jak vytvořit dětem adventní kalendář?

Vytvořit vlastní adventní kalendář nemusí být vůbec složité, a navíc to může být velmi zábavný projekt, do kterého zapojíte celou rodinu. Zde je několik tipů, jak zadarmo vytvořit adventní kalendář pro děti:

Papírové obálky nebo pytlíčky: Vystřihněte 24 papírových obálek nebo pytlíčků a očíslujte je. Můžete je pověsit na stuhu, která bude zdobit váš domov, nebo je umístit do velké krabice, odkud budou děti každý den vytahovat jeden dáreček. 

Krabičky z recyklovaného materiálu: Z kartonu nebo starých obalů vytvořte malé krabičky. Děti je mohou nazdobit a každý den se budou těšit na nové překvapení uvnitř. 

Stáhněte si úkoly zdarma: Aby byl advent nejen o dárcích, stáhněte si úkoly, které děti budou plnit po dobu adventních dnů. Tyto úkoly můžete vložit do jednotlivých obálek nebo pytlíčků a zpestřit tak každé ráno. Úkoly mohou být jednoduché, od malých výzev typu „nauč se vánoční básničku“ až po tvořivé aktivity jako „vyrob vánoční ozdobu“.

 

adventní úkoly

Máte již látkový adventní látkový kalendář ? Každý rok se objevuje otázka co do něj vložit. Zde najdete pár tipů na inspiraci:  

Sušené ovoce: Zdravá a chutná alternativa sladkostí.

Sponky a gumičky do vlasů: Praktické drobnosti, které potěší každou malou parádnici.

Autíčka: Malé hračky, které nikdy nezklamou.

Úkoly a aktivity: Přidejte zábavné úkoly, které děti potěší a zaměstnají. Stáhnout ZDE

Omalovánky: Kreativní aktivita, která zabaví na dlouhou dobu.

Puzzle: Rozdělte puzzle na části a každý den vložte jednu část, aby děti měly na konci krásný obrázek.

Deskové hry: Rozdělte hru na jednotlivé komponenty, aby si děti mohly každý den užít kousek zábavy.

Korálky a modelína: Skvělé pro rozvoj motoriky a kreativitu.

Skákací guma: Pro aktivní chvíle venku.

Větší stavebnice: Postupně přidávejte díly, aby si děti mohly na konci vytvořit něco velkého.

Oříšky: Zdravá pochoutka pro malé mlsouny.

Tetování a samolepky: Vždy oblíbené malé překvapení

Ovocné kapsičky

Ovocné tyčinky

Vystřihovánky

Magnetky

Malé knížečky

Bublifuk

Pinzetu

Razítka

Pastelky do vany 

adventní kalendář drobnosti

 

Pokud nevíte, čím adventní kalendář naplnit, mrkněte do naší kategorie „drobnosti do adventního kalendáře“, kde najdete spoustu nápadů na zajímavé a zábavné drobnosti! Také si zde můžete stáhnout úkoly zdarma, které děti budou plnit po dobu adventních dnů, aby byl jejich kalendář ještě zábavnější.

 adventní kalendář 2

 

Hotové adventní kalendáře

Jestliže nemáte chuť, čas ani náladu dětem adventní kalendář tvořit a připravovat, můžete zakoupit rovnou hotový adventní kalendář, který udělá stejnou radost jako ten vyrobený. Tyto kalendáře jsou pečlivě sestavené a nabízejí zajímavé překvapení, která děti potěší a zároveň ušetří váš čas a energii

adventní kalendáře